ikkunoiden turvateippaukset

turvateippauksilla tarkoitetaan lasin havaittavuuteen tai rikkoontumiseen liittyviä teippauksia.

 

LASIEN HAVAITTAVUUTTA LISÄÄVÄT TEIPPAUKSET ESIM. TOIMISTOISSA JA KÄYTÄVILLÄ

Yksinkertaisimmillaan noin 1 m korkeuteen asennettava tarraraita, joka voi olla suoraa tai esim.          pallokuviollista raitaa. Raidan tulee olla näkyvä, paksuu esim. 2 cm. Yleensä värinä on harmaa                  hiekkapuhallusjäljitelmä, mutta väreja voi olla muitakin.

Laseihin voidaan myös teipata erilaisia kuvioita tai raitoja vaikka koko lasin mitalle. Tällöin lasista          tulee ikään kuin sisutuselementti.

Teippauksia voidaan totetutta myös näkösuojaksi, jolloin valo pääsee kyllä läpi, mutta toisella                  puolella olevaan hahmoa ei tunnista. Käyttökohteina esim. toimisto ja peseytymistilat.

LASIEN RIKKoONTUMISTA ESTÄVÄT TEIPPAUKSET

Arkaluonteisissa kohteissa voidaan teippaukset toteuttaa kalvolla, joka estää sirpaleiden putomaisen lasin rikkoutuessa. Sirpaleet jäävät tarrakalvoon. Kalvo on yleensä täysin väritön.

Arvoikkaissa kohteissa, kuten kultaliikkeissä, voidaan näyteikkunoissa tai vitriineissä käyttää                  kalvoa, joka estää lasin reikiintymisen. Näin ei lasin takana oleviin tuotteisiin päästä käsiksi. Kalvot      ovat täysin huomaamattomia ja värittömiä.